Saborski zastupnik i diplomirani ekonomist Marin Škibola gostovao je u 14. Podcastu Učka. Razgovarali se o izborima, politici, Saboru, valutama i mnogo čemu drugom…Inače, Škibola je u Sabor ušao kao predstavnik Živog zida, a iz te stranke izlazi tijekom svog mandata te je danas član Kluba zastupnika Nezavisne liste mladih.

“U političke vode krenuo sam još dok sam studirao na Ekonomskom fakultetu. Već na drugoj godini shvatio sam da je potrebno angažirati se društveno. Tada sam bio član i nekih drugih humanitarnih i inih organizacija te shvatio da se svugdje politika „miješa“. Htjeli se mi baviti njome ili ne, ona upravlja našim životima“, rekao je, između ostalog, na početku Škibola, a o mladima u politici kaže:

„Dosta bježe od politike, vidio sam rano da mlade više zanima karijera nego politika. To može biti dobro i loše. Smatram da bi mladi trebali više izlaziti na glasanje, veliki je problem ta naša izlaznost, pogotovo mladih ljudi.“

Pričao je i o svom „Škibolinom zakonu“, toksičnim kreditima koji su nanijeli velike probleme građanima, o ljevici i desnici, HDZ-u i SDP-u, Saboru i mnogo čemu drugom.

Konkretan je bio i o uvođenju eura: „To je jedna aktualna tema i veoma važna tema koja bi po meni u kampanji trebala zauzeti prioritetno mjesto. Radi se o aplikaciji nove valute i to bi imalo neke posljedice. Moj nekakav pristup je uvijek takav da sagledavam kako je to prošlo u drugim državama. Gdje god se prihvatio euro, u početku su cijene rasle i ono što sam ja zapazio, a to možete vidjeti i po Italiji – cijene elementarnih dobara bi porasle i do 50%, dok bi luksuzna dobara padala na cijeni. Zbog toga sam protiv uvođenja eura trenutno. Trebali bi postaviti gospodarstvo na noge i onda polako uvoditi euro jer u ovom momentu bi to za naše građane bio veliki ekonomski šok“, kaže Marin Škibola, a kompletni intervju pogledajte u nastavku…

Preuzeto sa fiuman.hr